6 Kasım 2012 Salı

KARTEPE KETENCİLER KÖYÜ



  KARTEPE    KETENCİLER    KÖYÜ
        
         Kartepe belediyesi, Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık önderliğinde Kartepe’yi turizm de marka haline getirme çalışmalarını, başlattığı turizm atağıyla bugün bu noktalara getirmiştir.
            Kış turizmiyle yola çıkan ilçemiz, muhteşem doğası uygun jeolojik yapısıyla, doğa turizmi  - yayla turizmi gibi stratejik çalışmaların başlatılmasına imkan sağlamıştır. Bunların yanı sıra Kartepe’nin doğal hayatla iç içe yaşayan toplumsal yapısı, Kırsal Turizm alanında Kartepe Ketenciler Köyünü avantajlı hale getirmiştir.
            Bu güçlü yönleriyle turizmde marka olma yoluna çıkan Kartepe, kırsal turizm çalışmalarını Ketenciler Köyün de başlatmıştır.
             Ketenciler köyü, şehir hayatının bitmek bilmeyen koşuşturmasından, stresinden ve gürültüsünden bunalan, sessiz ve eşsiz bir ortam arayanların, hemen yanı başında çok kolay ulaşılabilecekleri ve gerçekten tüm yorgunluklarını, streslerini atabilecekleri, doğayla baş başa sıcak sevecen köy insanı ile tanışıp, evlerine konuk olabilecekleri, gerçek yöresel yemeklerin tadına bakıp çok farklı tatlar, anlar bulabilecekleri yegane yerdir.
             Ketenciler köyünün kırsal turizmde markalaşma serüveni Kartepe Belediyesinin turizm stratejik planı ile başlamıştır.
             İlk olarak köy halkı ile toplantılar yapılmış, burada başlatılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmiş ve yapılacak çalışmaları koordine edecek bir ekip oluşturulmuştur. Muhtarımız İrfan Temel ile bu projeye gönül veren ve koordinasyonunu sağlayan Nermin Ketçi öncülüğünde köy kadınlarından oluşturulan ekiple yola çıkılarak öncelikli olarak yöresel yemekler üzerinde durulmuştur.
             Yöresel yemeklerin yapımı ve çalışmalarının koordinasyonu için köyde bir ev belirlenip bu evde yöresel ürünlerin üretimine başlanmıştır.
              Diğer önemli bir gelişme, belediyemizin de katkılarıyla köyün medyada tanıtımının yapılmaya başlanması ve köyü tanıtan internet sitesi, broşür gibi tanıtım argümanlarının yapılmış olmasıdır. Bu çalışmalar, köyü aranılır-bilinir duruma getirmiştir. Köy, artık günün her saatinde ziyaret edilmekte ve misafirlerine yeme-içme hizmeti vermektedir. Köyümüz için bir sonraki hedef, misafirlere konaklama hizmeti de verebilmektir. Bunun için köydeki ailelerden gönüllülerin evleri konaklama için uygun hale getirilerek, pansiyonculuk eğitimi verilecektir.
               Dünya turizminin en önemli kaynaklarından biri olan kırsal turizm alanında model köy projesiyle birlikte basında da yankı bulmuştur.
               Ketenciler köyünün bozulmamış doğası -  temiz havası ve doğa aktiviteleri özelliği ile birlikte kış aylarına hazırlıklar yapıyoruz.
             Kahvaltıda sizlere sunulan ürünlerin tamamı köyümüzdeki hanımların eski usullerle yaptıkları katkısız doğal ürünlerdir.
            Terayağı özgür gezinen hayvanların sütünden yapılmaktadır.
            Peynir sadece kendi suyundan maya kullanılarak yapılmaktadır.
            Armut pekmezimiz eski usul çekirdekleri ve kabuğu ile yapılmakta  buda pekmeze doğal bir aroma vermektedir.
            Reçellerimiz köyümüzde yetişen ürünlerden yapılmaktadır.
            Özgür gezinen ve beslenen köy tavuklarından Omega-3 açısından zengin günlük taze yumurta elde edilmektedir.
            Köyümüzde sadece mevsim meyvelerinden elde edilen üzüm, kayısı, şeftali, erik, elma gibi doğal içeceklerin yanında  gül şurubu da üretilmektedir.
           Doğal içeceklerimizin dışında köyümüzde hiç bir yerde gazlı içecek bulunmamaktadır.

           Köyümüzde satın alabileceğiniz mevsimine göre doğal ürünlerimiz:

Acıka  (Abhaza Tuzu)                                                                              
Armut Pekmezi                                                                            
Dut Pekmezi                                                                                       
Gül Reçeli                               
İncir Reçeli                                                                                           
Ayva Reçeli                             
Böğürtlen Reçeli                                                                                   
Suda Haluj (mantı)
Siron                                                                                                       
Köy Yufkası                                                                                      
Köy Makarnası                                                                               
Haluj Börek                              
Zeytinyağlı Sarma                                                                           
Etli Sarma                                                                                       
Cevizli Baklava                                                                                
Fıstıklı Baklava                                                                                
Domates Salçası                                                                                 
Biber Salçası                          
Çerkes Sosu                                                                                         
Acı Biber Salçası                                                                             
Közlenmiş Biber                                                                                 
Özel Turşu                                                                                          
Karışık Turşu                                                                                      
Tarhana                                                                                           
Köy Yumurtası                                                                                      
 Çerkes Peyniri (İsli)               
 Çerkes Peyniri (Beyaz)     

Kısa vadede Buğday ekip değirmende öğütüp, katkısız ve kepeğinden ayrıştırmadan köyümüze özgü bir baharat olan Kişnişli, Keten tohumlu ve Cevizli köy ekmeği yapmayı planlıyoruz.      
                                                         
               Hedefimiz Doğasıyla Yaşanan, Dünyayla Yarışan KARTEPE’nin Ketenciler köyü,  Belediye Başkanımızın da desteğiyle Doğal ortamda insanlara psikoterapi, köy yapısında birliktelikten huzur almaya gelen insanların vazgeçemedikleri bir uğrak yeri ve “Köyü Olmayanların Köyü” haline getirmektir.


























































































      KARTEPE    KETENCİLER    KÖYÜ
        
         Kartepe belediyesi, Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık önderliğinde Kartepe’yi turizm de marka haline getirme çalışmalarını, başlattığı turizm atağıyla bugün bu noktalara getirmiştir.
            Kış turizmiyle yola çıkan ilçemiz, muhteşem doğası uygun jeolojik yapısıyla, doğa turizmi  - yayla turizmi gibi stratejik çalışmaların başlatılmasına imkan sağlamıştır. Bunların yanı sıra Kartepe’nin doğal hayatla iç içe yaşayan toplumsal yapısı, Kırsal Turizm alanında Kartepe Ketenciler Köyünü avantajlı hale getirmiştir.
            Bu güçlü yönleriyle turizmde marka olma yoluna çıkan Kartepe, kırsal turizm çalışmalarını Ketenciler Köyün de başlatmıştır.
             Ketenciler köyü, şehir hayatının bitmek bilmeyen koşuşturmasından, stresinden ve gürültüsünden bunalan, sessiz ve eşsiz bir ortam arayanların, hemen yanı başında çok kolay ulaşılabilecekleri ve gerçekten tüm yorgunluklarını, streslerini atabilecekleri, doğayla baş başa sıcak sevecen köy insanı ile tanışıp, evlerine konuk olabilecekleri, gerçek yöresel yemeklerin tadına bakıp çok farklı tatlar, anlar bulabilecekleri yegane yerdir.
             Ketenciler köyünün kırsal turizmde markalaşma serüveni Kartepe Belediyesinin turizm stratejik planı ile başlamıştır.
             İlk olarak köy halkı ile toplantılar yapılmış, burada başlatılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmiş ve yapılacak çalışmaları koordine edecek bir ekip oluşturulmuştur. Muhtarımız İrfan Temel ile bu projeye gönül veren ve koordinasyonunu sağlayan Nermin Ketçi öncülüğünde köy kadınlarından oluşturulan ekiple yola çıkılarak öncelikli olarak yöresel yemekler üzerinde durulmuştur.
             Yöresel yemeklerin yapımı ve çalışmalarının koordinasyonu için köyde bir ev belirlenip bu evde yöresel ürünlerin üretimine başlanmıştır.
              Diğer önemli bir gelişme, belediyemizin de katkılarıyla köyün medyada tanıtımının yapılmaya başlanması ve köyü tanıtan internet sitesi, broşür gibi tanıtım argümanlarının yapılmış olmasıdır. Bu çalışmalar, köyü aranılır-bilinir duruma getirmiştir. Köy, artık günün her saatinde ziyaret edilmekte ve misafirlerine yeme-içme hizmeti vermektedir. Köyümüz için bir sonraki hedef, misafirlere konaklama hizmeti de verebilmektir. Bunun için köydeki ailelerden gönüllülerin evleri konaklama için uygun hale getirilerek, pansiyonculuk eğitimi verilecektir.
               Dünya turizminin en önemli kaynaklarından biri olan kırsal turizm alanında model köy projesiyle birlikte basında da yankı bulmuştur.
               Ketenciler köyünün bozulmamış doğası -  temiz havası ve doğa aktiviteleri özelliği ile birlikte kış aylarına hazırlıklar yapıyoruz.
             Kahvaltıda sizlere sunulan ürünlerin tamamı köyümüzdeki hanımların eski usullerle yaptıkları katkısız doğal ürünlerdir.
            Terayağı özgür gezinen hayvanların sütünden yapılmaktadır.
            Peynir sadece kendi suyundan maya kullanılarak yapılmaktadır.
            Armut pekmezimiz eski usul çekirdekleri ve kabuğu ile yapılmakta  buda pekmeze doğal bir aroma vermektedir.
            Reçellerimiz köyümüzde yetişen ürünlerden yapılmaktadır.
            Özgür gezinen ve beslenen köy tavuklarından Omega-3 açısından zengin günlük taze yumurta elde edilmektedir.
            Köyümüzde sadece mevsim meyvelerinden elde edilen üzüm, kayısı, şeftali, erik, elma gibi doğal içeceklerin yanında  gül şurubu da üretilmektedir.
           Doğal içeceklerimizin dışında köyümüzde hiç bir yerde gazlı içecek bulunmamaktadır.

           Köyümüzde satın alabileceğiniz mevsimine göre doğal ürünlerimiz:

Acıka  (Abhaza Tuzu)                                                                              
Armut Pekmezi                                                                            
Dut Pekmezi                                                                                       
Gül Reçeli                               
İncir Reçeli                                                                                           
Ayva Reçeli                             
Böğürtlen Reçeli                                                                                   
Suda Haluj (mantı)
Siron                                                                                                       
Köy Yufkası                                                                                      
Köy Makarnası                                                                               
Haluj Börek                              
Zeytinyağlı Sarma                                                                           
Etli Sarma                                                                                       
Cevizli Baklava                                                                                
Fıstıklı Baklava                                                                                
Domates Salçası                                                                                 
Biber Salçası                          
Çerkes Sosu                                                                                         
Acı Biber Salçası                                                                             
Közlenmiş Biber                                                                                 
Özel Turşu                                                                                          
Karışık Turşu                                                                                      
Tarhana                                                                                           
Köy Yumurtası                                                                                      
 Çerkes Peyniri (İsli)               
 Çerkes Peyniri (Beyaz)     

Kısa vadede Buğday ekip değirmende öğütüp, katkısız ve kepeğinden ayrıştırmadan köyümüze özgü bir baharat olan Kişnişli, Keten tohumlu ve Cevizli köy ekmeği yapmayı planlıyoruz.      
                                                         
               Hedefimiz Doğasıyla Yaşanan, Dünyayla Yarışan KARTEPE’nin Ketenciler köyü,  Belediye Başkanımızın da desteğiyle Doğal ortamda insanlara psikoterapi, köy yapısında birliktelikten huzur almaya gelen insanların vazgeçemedikleri bir uğrak yeri ve “Köyü Olmayanların Köyü” haline getirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder